fbpx

Pilkku Teeastiasto

Pilkku Teeastiasto

Teepannu:

tilavuus 3,2 dl

korkeus noin 10 cm

paino 330 g

 

Teemaljat 2 kpl:

tilavuus 1,9 dl

halkaisija 8,0 cm

korkeus 7,5 cm

paino 133 g

160,00 

Varastossa

Pilkku Teeastiasto

Kuvaus

Uniikeista tuotteista koottu teepannun ja kahden teemaljan kokoelma, joka soveltuu teehetkeen 1-2 teenystävälle.

Tuotteet on dreijattu käsin savesta, jonka ominaisuuksiin kuuluu muodostaa korkeassa polttolämpötilassa pilkkuja. Pilkut luovat sympaattisen ilmeen mehevien lasitteiden kanssa.

Huomioitavaa on, että teepannu muodostuu vähintään neljästä erillisestä dreijattavasta kappaleesta, jolloin useat työvaiheet käsityönä tuovat aina todella persoonallisia piirteitä jokaiseen teepannuun tai -kannuun.

Niiden valmistaminen on tekijälleenkin eräänlainen kiintoisa seikkailu.

Persoonallisen lisänsä tuo teepannun nokan kiertymä polton aikana. Pilkkusaven luonteeseen kuuluu erityisen voimallinen muisti. Dreijauksessa syntyvä kiertoliike palautuu joskus poltossa tavallista voimakkaammin, ennakoinnistakin huolimatta.

Tällä teepannulla on siis loistava muisti. Saven seikkailusta polttouunissa muistuttaa nokan suun kallistus (joka ei haittaa kaataessa).

Teepannussa on sihti, teelehtien pysymiseksi pannussa kaatovaiheessa. Hyvin hienojakoiset teenosaset eivät siihen silti siivilöidy, jolloin halutessasi käytä irrallista teesiivilää kaatovaiheessa maljan päällä.

Huomioitavaa myös tämän kaltaisessa pannussa on, että haudutusajan päättyessä, tee kaadetaan heti maljoihin tai välillisesti muuhun kannuun, ettei tee kitkeröidy pannussa odotellessa. Kahden henkilön teehetkessä haudutuksen mahtuu kaatamaan heti maljoihin nautittavaksi. Pannuun voi laittaa seuraavan haudutuksen samoista teelehdistä jne.

Vastaavasti voit hauduttaa teen muualla, ja kaataa valmiin haudutteen tähän pannuun, jossa se säilyy hyvin lämpimänä (erityisesti jos lämmität pannun lämpimällä vedellä ennen täyttöä).

Teemaljat eivät ole keskenään identtisiä, vaan ne on poimittu teepannun seuraksi uniikista tuotannosta, jolloin ne muodostavat persoonallisen ryhmän teehetkien iloksi. Teemaljat komppaavat teepannun seurana samankaltaisessa pilkullisessa kuosissa – kukat rintapielissä.

Tuotteissa on pohjissa keraamisesti merkittynä koodi, joka kertoo niiden ainutlaatuisuudesta – se on kuin ”henkilötunnus”. Niitä on olemassa vain yksi ja ainoa juuri sellainen.

Tuotteet on valmistettu korkeapolttoisesta (1260 astetta) savesta, ja ne kestävät pesun astianpesukoneessa.

Vinkki: teen pinttymät eivät aina lähde konepesussakaan, jolloin voit käyttää ajoittain ns taikasientä.