fbpx

Ornamentti Teeastiasto

Ornamentti Teeastiasto

Teepannu:

tilavuus 3,2 dl

korkeus noin 11,5 cm

paino 284 g

 

Teekannu/gaiwan:

tilavuus 2 dl

korkeus noin 9,5 dl

paino 257 g

 

Teemaljat 2 kpl:

tilavuus 0,7 dl

halkaisija 6,5 – 6,9 cm

korkeus 4,7 cm

paino 64 g

290,00 

Varastossa

Ornamentti Teeastiasto

Kuvaus

Tämä uniikki ryhmä muodostuu posliinisavesta dreijatuista teepannusta, -kannusta (gaiwan) ja kahdesta teemaljasta.

Kuosikseen tuotteet ovat saaneet hauskan kohokuvioisen rennon ornamentiikan. Läpikuultavan ominaisuutensa ansiosta kuviointi pääsee oikeuksiinsa valon vaikutuksesta paksuuseroista johtuen.

Kuviointitekniikka vaatii paljon käsityötä, mutta on sen arvoista.

Teepannussa on sihti, teelehtien pysymiseksi pannussa kaatovaiheessa. Hyvin hienojakoiset teenosaset eivät siihen silti siivilöidy, jolloin halutessasi käytä irrallista teesiivilää kaatovaiheessa maljan päällä.

Huomioitavaa myös tämän kaltaisessa pannussa on, että haudutusajan päättyessä, tee kaadetaan heti maljoihin tai välillisesti muuhun kannuun, ettei tee kitkeröidy pannussa odotellessa.

Tässä kokoonpanossa valmiin teen voi kaataa myös teekannuun, maljojen lisäksi, jolloin pannuun voi laittaa toisen haudutuksen jne.

Teekannu on itsessäänkin ns gaiwan eli haudutuskannu/-astia. Siinä voi hauduttaa isohkolehtisiä teelehtiä, jotka jäävät kaatovaiheessa nokan sihtiin. Näin voi tehdä useita pieniä haudutuseriä – hauduttaminen on osa teehetkeä makusteluineen.

Pikkuruiset teemaljat toistavat teekattauksen kuositusta, tuoden teehetkeen tunnelmaa. Teetä voi nauttia kiireettä pieninä annoksina, maistellen vaikkapa useampia haudutuksia eri haudutusajoilla.

Tuotteet on valmistettu 1260 asteen lämmössä, ja ne kestävät pesun astianpesukoneessa.

Vinkki: teen pinttymät eivät aina lähde konepesussakaan, jolloin voit käyttää ajoittain ns taikasientä.