fbpx

Teekuppi E240

Teekuppi E240

Ø 8,2 cm
korkeus 8,1 cm
tilavuus 2,4 dl
paino 143 g

28,00 

Varastossa

Teekuppi E240

Kuvaus

Eipä tämä teekupponen arvannut uuniin mennessä, miten hienon puvun saa ylleen yli 1200 asteen lämmössä! Pintamuotoja myötäillen lasite vaihtaa väriä siniseksi ja vihreäksi. Yläosan lasite valuu ja säröilee kauniisti. Kyseessä on lasite-efekti, jota kutsutaan krakleeksi eli lasite säröilee jäähtymisvaiheessa polton jälkeen. Joskus saattaa kuulua aikojenkin kuluttua kilahdus – syntyy uusi särö lasitteeseen.

Pohjassa on märkään saveen kirjoitettu koodi – se kertoo tuotteen yksilöllisyydestä. Koodi on kuin uniikin esineen oma ”henkilötunnus”.

Teekuppi on valmistettu korkeapolttoisesta savesta, ja se on poltettu 1260 asteen lämmössä. Ominaisuuksiensa puolesta teemalja kestää pesun astianpesukoneessa ja voi laittaa uuniin.

Tee jättää esineisiin ajan kanssa pinttymiä, jotka voi puhdistaa ns. taikasienellä. Pitkäaikaiset pinttymät voivat jäädä lasitteen mikroskooppisen pieniin huokosiin tai lasitteen säröihin. Ne eivät kuitenkaan millään lailla estä tuotteen käyttöä.

Koristelussa on käytetty metallilankaa, joten tuotetta EI SAA LAITTAA MIKROAALTOUUNIIN ellei mikroaaltouunin käyttöohjeissa ole erikseen mainittu, että uuni sietää metallia jossain määrin.