fbpx

Teekuppi E222

Teekuppi E222

Ø 6,5 cm
korkeus 8,7 cm
tilavuus 2,2 dl
paino 125 g

28,00 

Varastossa

Teekuppi E222

Kuvaus

Teekuppi on samanaikaisesti kiiltävä ja rouhean matta, kun seinämän urakuvioiden harjanteet ovat mattapintaisia urien kiiltäessä. Pinta on veikeän hiekkaisen tuntuinen. Yläreuna on kiiltävän sileä särökuvioineen. Yläreunassa on lasite-efekti, jota kutsutaan krakleeksi eli lasite säröilee jäähtymisvaiheessa polton jälkeen. Joskus saattaa kuulua aikojenkin kuluttua kilahdus – syntyy uusi särö lasitteeseen. Teekupin tunnelman kokoaa kauniin punaruskea pikku nappi.

Pohjassa on märkään saveen kirjoitettu koodi – se kertoo tuotteen yksilöllisyydestä. Koodi on kuin uniikin esineen oma ”henkilötunnus”.

Teekuppi on valmistettu korkeapolttoisesta savesta, ja se on poltettu 1260 asteen lämmössä. Ominaisuuksiensa puolesta teemalja kestää pesun astianpesukoneessa ja voi laittaa uuniin.

Tee jättää esineisiin ajan kanssa pinttymiä, jotka voi puhdistaa ns. taikasienellä. Pitkäaikaiset pinttymät voivat jäädä lasitteen mikroskooppisen pieniin huokosiin tai lasitteen säröihin. Ne eivät kuitenkaan millään lailla estä tuotteen käyttöä.

Koristelussa on käytetty metallilankaa, joten tuotetta EI SAA LAITTAA MIKROAALTOUUNIIN ellei mikroaaltouunin käyttöohjeissa ole erikseen mainittu, että uuni sietää metallia jossain määrin.