fbpx

Lehti Teeastiasto

Lehti Teeastiasto

Teepannu:

tilavuus 3,2 dl

korkeus noin 11,0 cm

paino 348 g

 

Teemaljat 2 kpl:

tilavuus 1,3 dl

halkaisija 7,4 cm

korkeus 6,8 cm

paino 78 g

210,00 

Varastossa

Lehti Teeastiasto

Kuvaus

Tämä uniikeista tuotteista koottu ryhmä on valmistettu posliinisavesta dreijaamalla. Huomioitavaa on, että teepannu muodostuu vähintään neljästä erillisestä dreijattavasta kappaleesta, jolloin useat työvaiheet käsityönä tuovat aina todella persoonallisia piirteitä jokaiseen teepannuun tai -kannuun.

Niiden valmistaminen on tekijälleen eräänlainen kiintoisa seikkailu.

Koristeaiheena ”vihannoivat” teelehdet ja -lehdykät.

Koristelutekniikka on vaativa, riisiposliinitekniikan sovellus, jossa kuviot on kaiverrettu seinämän läpi, jolloin niitä peittää ainoastaan kirkas lasite. Valo pääsee korostamaan kuvioita. Muutoinkin posliini kajastaa kauniisti valoa lävitseen.

Teepannussa on sihti, teelehtien pysymiseksi pannussa kaatovaiheessa. Hyvin hienojakoiset teenosaset eivät siihen silti siivilöidy, jolloin halutessasi käytä irrallista teesiivilää kaatovaiheessa maljan päällä.

Huomioitavaa tämän kaltaisessa pannussa on, että haudutusajan päättyessä, tee kaadetaan heti maljoihin tai välillisesti muuhun kannuun, ettei tee kitkeröidy pannussa odotellessa. Kahden henkilön teehetkessä haudutuksen mahtuu kaatamaan heti maljoihin nautittavaksi. Pannuun voi laittaa seuraavan haudutuksen samoista teelehdistä jne.

Vastaavasti voit hauduttaa teen muualla, ja kaataa valmiin haudutteen tähän pannuun, jossa se säilyy hyvin lämpimänä (erityisesti jos lämmität pannun lämpimällä vedellä ennen täyttöä).

Teemaljat komppaavat teepannun kuositusta – toisessa on lehti, toisessa lehdykkä. Maljat on poimittu teepannun seuraksi uniikista tuotannosta, jolloin koko trio täydentää toisiaan tuoden siihen oman persoonallisen lisänsä.

Tuotteet on valmistettu korkeapolttoisesta (1260 astetta) savesta, ja ne kestävät pesun astianpesukoneessa.

Vinkki: teen pinttymät eivät aina lähde konepesussakaan, jolloin voit käyttää ajoittain ns taikasientä.